Πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί και πατήστε enter

Close
Wishlist
0

Από την Εκδοτική Αθηνών και το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος

By : ekdotikeathenon.gr 0 Comments
Από την Εκδοτική Αθηνών και το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος

Από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε από την Εκδοτική Αθηνών μεγάλη εκδήλωση για το έργο COSMOS. Πολιτισμική Ώσμωση. Μυθολογία και Τέχνη.

Πρόκειται για μία ανάπτυξη εφαρμογής για την παρουσίαση των τριών βασικών στοιχείων των Μύθων, δηλαδή των ιστοριών, των προσώπων που συμμετέχουν σ’ αυτές και των τόπων στους οποίους διαδραματίζονται. Επίσης παρουσιάζονται αναπαραστάσεις των μύθων σε έργα τέχνης της αρχαιότητας.

Στην διάρκεια αυτών των ημερών έγινε παρουσίαση του έργου και της εφαρμογής τόσο από την Εκδοτική Αθηνών όσο και από το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος. Στη συνέχεια ακολούθησε χρήση της εφαρμογής από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμπλήρωσαν σχετικό ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση της εφαρμογής.

Από την πλευρά της η Εκδοτική Αθηνών έκανε μεγάλη καμπάνια σε εφημερίδες, περιοδικά, sites, σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε αναγνώστες παλιούς και νέους, σε γονείς, μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες γιατί το θέμα της Μυθολογίας είναι πάντα γοητευτικό, ενδιαφέρον και ανεξάντλητο. Η συνεργασία της ομάδας της Εκδοτικής Αθηνών με την αρμόδια ομάδα του Δημόκριτου υπήρξε εξαιρετική, γι’ αυτό άλλωστε και το έργο βραβεύτηκε για την πρωτοτυπία, την τεχνογνωσία, την άρτια παρουσίαση και τον θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Η βράβευση έγινε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αναδεικνύει τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλη την υφήλιο.

Close